A honlap-elemzés célja, hogy egy általános képet alkossunk weboldaláról és feltárjuk hiányosságait. Egy olyan elemzést szeretnénk a Ön kezébe adni, amely segítségével el tudják indítani honlapjuk keresőoptimalizálását. Az alábbiakban felsoroljuk, hogy melyek azok a szempontok, amelyek szerint elemezzük a weboldalukat.

1. Technikai elemzés

A honlap technikai elemzésének célja, hogy a weboldal forrás kódjában (a honlap HTML nyelven írt szövegként tárolt változata) lévő hibákat, hiányosságokat feltárjuk. Bár általában ezek nem láthatók, de ronthatják a látogatók élményét és a keresők munkáját nehezítik, így kihatnak a weboldal eredményességére.

1.1. HTML, CSS szabványosság

1.2. Betöltési idő / méret

1.3. Indexelt oldalak, feltérképezési nehézségek

 

2. SEO elemzés (keresőoptimalizálás)

A keresőoptimalizálás (search engine optimization, SEO) a weblap helyezésének javítása a kereső találati listáján. Általánosságban minél előrébb jelenik meg egy oldal a találati listában, annál több látogatást szerez a kereső használóitól. A lista első oldaláról a látogatók 90% választ, így fontos, hogy az első tíz találatban legyen a weboldal. Keresőoptimalizálás szempontjából kiemelt fontosságú elemek meglétét, helyességét ellenőrizzük. (Mivel a keresők ismeretlen algoritmus alapján dolgoznak, ezek csak tapasztalatok, nem bizonyosságok, illetve folyamatosan változnak.)

2.1. Kulcsszóelemzés (lehetséges kulcsszavak, havi keresés, Google helyezés)

2.2. Tartalom – kód arány (TPK)

2.3. Keresőbarát url

2.4. Title

2.5. Meta description

2.6. Címsorok

2.7. Képek

2.8. Oldalra mutató linkek / PR

 

3. Honlap kapcsolata a közösségi médiával

A különböző közösségi oldalak kiváló eszközök, hogy oldalunkra látogatókat hozzunk. Megvizsgáljuk ezen lehetőségek melyikével él a honlap.

 

4. Ergonómiai / Tartalmi elemzés

A weboldal használhatósága és a tartalom minősége kerül a vizsgálat középpontjába.

4.1. Megjelenés

4.2. Használhatóság

4.3. A tartalom minősége

 

5. Összefoglaló

Az elemzés végén összefoglalóban felhívjuk a figyelmet a legfontosabb tennivalókra, a hibák, hiányosságok súlyára.