A projekt célja a minőségi oktatáshoz szükséges feltételek biztosítása, az oktatási intézmények eszközökkel való ellátottságának javítása, az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse az oktatás minőségében meglévő területi különbségeket és biztosítsa a minőségi oktatáshoz – kirekesztés nélküli hozzáférést.

Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező, köznevelési feladatot ellátó közoktatási intézmények alábbi jogi formában működő fenntartói nyújthatnak be pályázatot:

  1. Központi költségvetési szervek (GFO 31);
  2. Egyházi jogi személy (GFO 55);
  3. Alapítvány, jogi személyiségű intézménye és szervezeti egysége (GFO 56).

Azon fenntartók, ahol a fejlesztéssel érintett feladatellátási helyen a hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, tanulók aránya eléri a 10%-ot.

Egy pályázatra igényelhető támogatás összege, azzal, hogy a mindennapos testnevelés műszaki feltételeihez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés nem haladja meg a 200 millió forintot, minimum 100 millió forint, maximum 450 millió forint.

A kiírás lehetőséget biztosít új feladatellátási helyek építésére, azonban a fejlesztés új OM azonosítóval rendelkező intézmény létesítését nem eredményezheti, legalább egy akadálymentes infrastrukturális fejlesztésnek meg kell valósulnia, oktatási intézmények felújítására, bővítésére, energia takarékossá tételére is lehetőség nyílik.

A projekt keretében a mindennapos testnevelés megvalósításához szükséges infrastrukturális háttér biztosítását szolgáló nélkülözhetetlen fejlesztések megvalósítására is lehetőség van.

További választható tevékenységek: az intézmények udvarának akadálymentes felújítása, balesetmentesítése, parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely létesítése, mozgásfejlesztést segítő helyiségek és eszközök fejlesztése, eszköz- és felszerelés, bútorok és egyéb berendezési tárgyak beszerzése, sajátos nevelést igénylő diákok képzését, biztosító speciális eszközök és berendezések beszerzése, melegítő és főzőkonyha infrastrukturális fejlesztése .

Ismerje meg a pályázat részleteit!

Kizárólag a Dél-dunántúli régió területén, a kedvezményezett térségek besorolásáról szóló 311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet 2. sz. mellékeltében nevesített hátrányos helyzetű kistérségekben megvalósuló projektek támogathatók.

A pályázatok benyújtása 2014. május 5 – 2014. június 19. között lehetséges.

Elkészítjük pályázatát!

Ne habozzon, hívja még ma pályázatírónkat a 30 450 40 98-as számon!

Küldje el kérdését e-mail-ben a david(kukac)info-partner.hu címre!

Pályázatírás Szekszárdon és Pécsen, Baranya és Tolna megyében!