Hogyan lehet saját céges honlapja, ami egész évben szállítja a vevőket egy újsághirdetés áráért?

Azonnal bemutatom, milyen egyszerűen készítjük el honlapját, de előbb pár szó arról, hogy miért is kell céges honlap és milyen lehetőségek vannak benne.

Biztosan emlékszik, hogy az 1990-es évek elején elég volt megnyitni az üzletet, és a vevők tódultak be vásárolni. Ez később úgy alakult, hogy egyre több hirdetés, reklám kellett az érdeklődés fenntartásához. Ma már annyi a hirdetés, hogy marékszám dobjuk ki postaládánkból az akciós újságokat és minden fél órában látunk egy reklámblokkot a TV-ben. Nehéz megszólítani ekkora médiazajban a ügyfelet. Az internetezők a lakosság 60%-át teszik, ők általában úgy kezdik a vásárlást, hogy körülnéznek, mit kínál a világháló. Azt hiszem, kitűnő lehetőség, ha az ő számukra láthatóvá válik az Ön cége is.

Tényleg összehasonlítható egy újsághirdetéssel?

Egy megyei lapban (amit 40-50 ezren olvasnak) a kisebb hirdetések (10*5cm) 30-40 ezer forintba kerülnek. Ezért az árért mi az év minden napján 24 órában elérhető felületet kínálunk. Nem versenyezhetünk a napilap 40 ezres olvasótáborával, viszont olyan értékes látogatókat kínálunk havi több 100-as nagyságrendben, akik konkrétan érdeklődnek az Ön szolgáltatása iránt. Ezt onnan tudjuk, hogy a látogatók úgy találnak a cége oldalára, hogy valamely keresőben rákerestek a szolgáltatása, terméke kulcsszavára, esetleg társoldalunkon az Ön hirdetésére kattint. Természetesen az internetes megjelenés és az újsághirdetés  jól megfér egymás mellett. Gondoljon csak arra, hogy ezentúl a nyomtatott sajtóban megjelenő hirdetéseiben megadhatja weboldala címét, így nem csak pár sorban tudja eladni szolgáltatását, termékét, hanem több oldalon fejtheti ki azok előnyös tulajdonságait, amikor az érdeklődők felkeresik honlapját.

Amit kérünk és amit adunk

Az oldal elkészítéséhez információra van szükségünk, elsősorban a szolgáltatásairól, termékeiről, cégéről. Senki sem ismeri olyan jól vállalkozását és annak piacát, mint Ön. Lehet egy termékről általános szöveget írni, de fontos, hogy hozzáértő mutassa be ezeket. Ehhez szükség van az Ön szaktudására. Egy telefonos megbeszéléssel és személyes levélváltással ez megoldható, de ezeket a szövegeket jórészt Önnek kell megírnia.

A kapott szövegeket az internetes marketing szabályai szerint szerkesztjük, ezek menüpontokba sorolva kerülnek majd a honlapra. Lehetőség van az oldalon a kapcsolatfelvételhez szükséges űrlap kialakítására, illetve cége elérhetőségei mellett egy térképet is elhelyezünk. A honlap az www.öncége.inpa.hu címen a szövegek megérkezése után 3 napon belül lesz elérhető. Az oldal elkészítése után elkezdjük annak népszerűsítését, hogy minél több látogató találhassa meg. Társoldalainkon megjelenik a hirdetése, elhelyezünk az oldalára mutató linkeket a web forgalmasabb helyein, és igyekszünk a keresőkben minél jobb pozíciót elérni kulcsszavaival. Az oldal tartalmát illetően évente 4 alkalommal adunk lehetőséget módosításra, évfordulókor pedig egy összegző levélben írjuk meg az oldal éves eredményeit, amit év közben folyamatosan monitorozunk.

Ezt a megoldást úgy dolgoztuk ki, hogy Önnek minél kevesebb többletmunkát jelentsen. A kért információk átadása után tehát egy működő honlapja lesz. Természetesen, ha Ön ennél tevékenyebben szeretne részt venni az oldal kialakításában, akkor várjuk ötleteit. Mivel egy sablonrendszeren alapuló oldalról van szó, így az oldal kinézetében kevés változást tudunk biztosítani, ez általában a logó kihelyezésében merül ki. Külön költségre bármilyen fejlesztés elvégezhető.